Za državnu pomoć koja razvija Srbiju

9. Decembar 2020.

Skoro 1.100 zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave u Srbiji prošlo je osnovne obuke o pravilima državne pomoći, organizovano je osam konferencija i radionica o modernizovanim pravilima državne pomoći i pripremljen priručnik za jedinice LS, samo su neki od rezultata koje je projekat Podrška Komisiji za kontrolu državne pomoći ostvario za 20 meseci sprovođenja.

U okviru projektnih aktivnosti, pružena je ekspertiza u izradi novog Zakona o kontroli državne pomoći, izrađene liste sa postojećim šemama državne pomoći u Srbiji i, prvi put, organizovana regionalna konferencija o državnoj pomoći. Konferencije i radionice održane su u više gradova Srbije pod krovnim nazivom "Za državnu pomoć koja razvija Srbiju", što je jedna od ključnih poruka projekta. Na njima su učestvovali eminentni eksperti iz zemalja članica EU koji su preneli iskustva najbolje evropske prakse.

Pogledajte više u novom infografiku koji sadrži i foto galeriju - zapise sa događaja ali i rada projektnih eksperata na terenu, u gradovima i opštinama širom Srbije.